Monday, December 24, 2012

banjir oh banjir~ (=.=")

assalamualaikum.....
just let the picture describe what happen in Kuantan today...
gilerr terok kan air naik kt Kuantan....
yg lagi terok aku ni xleh nk balik Kelantan td !
sobbssss~ :'(
waja wira smua tenggelam....
this is such a scary flood that i have faced in entire of my life....
i mean, tgk dpn mata sndiri la...
sbelom ni just tgk dlm tv jep....
hurmmmm.....
punye la semangat nk redah banjir lepas parking kt Mydin td sbb mmg dh xleh lalu dpn Terminal Makmur tu...
tp skali naik kt jejantas tu....
perghhhh~~
air takat lutut den tengok org kt bawah tu redah....
memang tak la kan kalo aku nk redah air dalam camtu.....
kalo air sungai jernih konpem2 aku redah....
ni dah la air kotor....hurmmmm.....
memang keta langsung2 xleh nk masuk lorong ke terminal tu.....
kalo kitorang masuk td memang cari nahas laa jawabnye.....


ouchhhh !!~~
pls Kuantan....tolong la baiki sistem perparitan di bandar anda...
bkn ape sbb td aku tgk air membuak-buak kuar dr longkang....
menakutkan tau....
pastu bleh pulak rase air lalu kt bwh keta.....
dasyatt sesangat......
okbai~

Friday, November 23, 2012

Sanah Helwa My Dear Bambam !

assalamualaikum
happy birthday to you~ 
happy birthday to you~ 
happy birthday...... 
happy birthday...... 
happy birthday...... 
happy birthday to bambammmmm !!   


once again, Eid Milad Ahmad Fahimi !
best dok baloh time bday awok key??
huh~
sakit hati !!
gapo-gapo pong , epi bday la semek deh....
moga pjg umur + muroh rezeki sokmo bia bleh masuk pinang sy nati... =P
insya-Allah~
nothing to say anymore........
just hope all of your dreams come true my dear......
enjoy your reading bambam bucuk !!!
okbai~

Sunday, November 18, 2012

what is AES?

assalamualaikum.....
AES
what ?
why ?
where ?
when ?
whom ?
how ?
5 wifes , 1 husband?
eh mende plak ni.....hehe.. (=.=")
fyi , AES is an Automated Enforcement System....
it is the road safety enforcement system to monitored all federal roads, highways and expressways in Malaysia...
cewahhh.....spekaing dowh.... =P
copy paste je pon.....haha....
why AES is being introduced in Malaysia??
1 - to detect traffic offenders, including those who beat the red traffic light sign and exceed the speed limit.....
2 - to disciple the drivers to be more courteous on the road & increase the probability of traffic offenders being caught
nah hamekkawww....
ni lah pakcik kamera AES tu....
encem & tinggi lampai kan?
hoho~
AES mula dipasang di Malaysia pada 22 September 2012.......
buat masa sekarang, terdapat 14 lokasi AES dipasang di Malaysia iaitu di Perak, Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya.....
siapa yang terlibat dgn AES ni (?)
haruslah PDRM kan ?
and for sure jugak abang JPJ ..... =)
dan sewajibnya adalah pemandu yang melanggar peraturan lalulintas !! =P
ermmmm.....
tau tak ?
the Transport Ministry is the owner of AES~
oke...
esaimen dh siap......erkk??
okbai~

Sunday, November 4, 2012

! idaman saya !

assalamualaikum......
tetiba terexcited lebih bile tgk katilSss yang kiut miut neh.... (O.o)
lets cekidauttt bebeh~
omaigodd.....
comel kan?
for our twins-to-be !
haha.... (>_<)
sumpah comel !
untuk my princess (lagi 10 tahun) =P
atas & bawah ni utk kembar kami jgk ! lol~ =P


suitable for heroes~ =)
oke yang ini utk aku dan si dia....
sumpah gatal kan? (=.=")
okbai~ 

quotes of the day~

assalamualaikum.....


"..a true friend's silence hurts more than enemy's rough words.."

you need to learn the difference between being honest and being rude

no matter how good you are to people, you will always have others criticizing you.... :(
...bersahabatlah dengan hatimu dahulu sebelum bersahabat dengan orang lain...


merapu-rapu di saat esaimen highway tak dapat diselesaikan..... (=.=")
okbai~

Thursday, October 18, 2012

aku masih sayang~ :')

assalamualaikum....
masalah dan masalah.....
haishh....langsung xleh nk lari kan....
asyik gaduh jep....
penat seyh.... (=.=")
u told me that sy 'keras hati' (?)
ouh yess....
it is me....
kalo xkeras hati, tu bukan nur afirah oke.... 
okbai~

Wednesday, September 19, 2012

redha dengan kekecewaan :')

assalamualaikum....
apabila kita redha pada sesuatu yang mengecewakan hati kita, maka percayalah Allah akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak dijangka... :')

saya sayang awak tapi saya tak mampu sembunyikan rasa cemburu saya....
okbai~

Sunday, September 16, 2012

"Curi-Curi Suka" Giveaway!

assalamualaikum....

click on the image to enter this giveaway.... =)
this is just a simple giveaway from abg Eqbal Zack , so please don't miss this opportunity !

okbai~ 

Sunday, September 2, 2012

ayuh kembali ke kampus.... (=,=")

assalamualaikum....
cuti 3 bulan terasa amatlah sekejap.......
ye dop 3 bulan??
tak sampai pon kan? =.="
so ape yang aku rase skrg?
sedih , suka , gembira , teruja , MALAS , ohyeahhh~
semua yang tertera......hikhik... =P
tidur itu nikmat kan??
sebab tu malas nak balik U...... *sigh*
teruja sebab dapat jumpa kamuuu........
alaaa.....kamu la yang bambam tu...... =)
heeeee~
ermmm......sedih??
sebab terpaksa tinggalkan katil terchenta kat umah dan perlu berdamping dgn katil di UMP......
sobbssss~
*alololo tomey tomey*
suka sebab nanti kat sana dapat jumpa kengkawan aku lagi....
weee~

okbai~

Tuesday, August 28, 2012

satu hari di hari raya

Assalamualaikum....
lame dop update blog....hoho...
kecek klate eh sikit..... =P
biar gambar berbicara...... =)
hope our relationship long lasting till hereafter....
insya-Allah.....
aaminn~

okbai~

Thursday, July 19, 2012

ahlan wasahlan ya Ramadhan... =)

assalamualaikum.....

"..tarikh permulaan puasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia  jatuh pada hari Sabtu bersamaan dengan 21 Julai 2012 ( 1 Ramadhan 1433H ).."

Alhamdulillah lusa puasa kan? ^_^

so, besok jangan lupa niat puasa plak yerr...
ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna...insya-Allah....
amiin~
ape-ape pon, jom shopping esok...!!
*awal gilerrrr* =.="
okbai~

Monday, July 9, 2012

aku suka dia~♥

assalamualaikum....
nak tulis I LOVE YOU besarkat sini boleh tak (?)
hehe.....gedikss jer kan...?
ekceli aku tulis entry ni sesajer nak mengisi masa lapang di kala cuti sem yang panjang lagi indah ni...... =P
*ayat takleh blah jer*
merujuk kepada tajuk entri aku kali ini
ayat skema gilerr.....
oke dah la merapu tu cik firah oit..... ;-)
ouh yess......aku suka dia !
dia ?
sape eh??
encik AF jangan jeles oke......
sebab dia itu kamu la my dear~ 
betolll....
saya suka awak sebab awak baik.....
sebab awak tak pernah nak marahsaya cam saya marah awak.....
jahat kan saya ?
tapi takpe lah sebab saya sayang awak sangat2.......
saya bukannya marah awak betoltau.....
no heart feeling ek? =)
saya suka awak sebab awak selalu ada bila saya perlukan awak.......
tapi kan......
awak tau tak saya tak suka ditipu , dibohong dan sewaktu dengannya ?
saya tak suka amat oke......
please don't do like dat anymore yer my dear......
tapi anything happen, saya tetap sayangkan awak dan saya harap awak takkan gunakan kasih sayang saya ni untuk awak menyembunyikan sesuatu dari saya.......
awak tahu tak saya happy sangatbila dengan awak (?)
saya harap cinta kita kekal abadi buat selama-lamanya....
insya-Allah.....
amiin~
and i hope there's no secret anymore between us......
kalau ade anything yang berlaku , just tell me and i also will tell you.......
takde mende yang perlu disorokkan tau sebab saya sayang awak lah......hehe....
i love you for the rest of my life........ =P
terima kasih untuk segalanya kerana kehadiran kamu telah membahagiakan dan menceriakan hidup saya......
*ayat jiwang*
okbai~

Monday, June 25, 2012

this entry has no title~

assalamualaikum............
more than a month x hapdet belog kan?
hoho~   =.="
baru jerk pagi tadi sampai kat my home sweet home terchenta nie...
10 hari bersurvey camp di Chalet Amir, Lumut, Perak tersangatttlah memboringkan & memenatkan tapi menyeronokkan...!!
byk citer nak story tapi xtau nak start cane... =P
oke..
first , aku punye final exam end on 11 June 2012 then kitorang kena bertolak ke Lumut 15 June...
sedeyhhh....sebab (?)
xsama session dgn encik AF....
dy session 2........sobsss3...... =(
tp sokay laa..
semalam da jumpe dy japp.....
tp kejap je laa...
i will miss you my dear future husband...... ^_^
please take a good care of yourself dear~
ekceli ni gambor semalam sbelom pulang ke UMP tersayang....hehe....
overall , kem ukur ni byk kenangan manis + pahit la.......
yg penting, mengeratkan silaturrahim antara students FKASA yg direct entry ngan non direct entry........hehe..... =.="
walaupon tidur malam bertemankan nyamuk + lipas & tidur siang bertemankan lalat serta mandi bertemankan katak , tapi pengalaman kem ukur ni betulmenyerokkan + mencabar oke !

muka Tan yg stressss sebab kena 3x series leveling & 6x fly leveling.......
power x??
hehe......more than 3km kot kitorang jalan hari tu.....
memang penat yang amat oke......
kelaparan (?)
ouh yesss....... =.="

hydro survey with encik Aidil + encik Kamarul.......

excited dapat naik bot ea?
hehe~

nie baru lepas pekena ABC ngan laksa penang......
murah + sedap sangat..... =)

muka cuak sbelom presentation...... (^_~)
muka bebudak ceria after present except me ! *sigh*
sebab group aku last skali.......adesshhh....hehe,..... =P
i will miss all of you....
5 serangkai..... =)
okbai~

Monday, May 14, 2012

please don't be like this nur afirah !

assalamualaikum...


exam is near !

Onion Head Emoticons 118
9 days left !

Onion Head Emoticons 47
8 days left !

Onion Head Emoticons 101
7 days left !

Onion Head Emoticons 93
6 days left !

Onion Head Emoticons 14
5 days left !
 
Onion Head Emoticons 141
4 days left !
 
Onion Head Emoticons 22
3 days left !

Onion Head Emoticons 38
2 days left !
 
Onion Head Emoticons 77
1 days left !
 
Onion Head Emoticons 11
1 hour left !
 
Onion Head Emoticons 98
get the paper~
 
Onion Head Emoticons 104
doing~
 
Onion Head Emoticons 107
thinking~

Onion Head Emoticons 130
5 minutes before collecting !
 
Onion Head Emoticons 97
collecting paper !
 
Onion Head Emoticons 92
get the result~

got it ?
paham ke idok ?
paham kan ?
so ?

okbai~

My Blog List