Wednesday, December 28, 2011

hanyalah dirimu~

assalamualaikum.......
hai3.................
^________^
ececece....senyum lebar je eyh??
entry ni aku xmo story aku punya citer tp just nak taruk lirik lagu jep.....hehe
sbb perasaan yg aku rasa skrg xleh diluahkan ngan kata2..........
bajet tol kn...?haha~
jom layan.....
zaaaassssss!!!~ =P
................................................................................................................................................................
tak pernah kurasa begini
kumenyintaimu sepenuh hatiku
ternyata hanyalah dirimu
yang mengerti aku sepenuh hatimu

ku inginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
ooooo

ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
ku rindu selalu
kuinginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
ooooo

janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh
ooooo

janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi
................................................................................................................................................................
-jangan kau pergi-
by erry putra + reen + shajiri
Heart emoticons
jiwang eehhhh??
hahaha.......sabor je la yeop......
mood jiwang sekejap hari nie.....
bahagia amat..... =)
thanks kamu for makes me happy......
oke dah....
kembali ke mood study....hehe~
wish me luck for my final exam.......
okbai~
Cute bunny

Sunday, December 25, 2011

study week oh assignment week @_@

assalamualaikum........
hollaa~
this week supposed to be my STUDY week but errr dah jadi macam ASSIGNMENT week daa....
esaimen bertimbun kena submit before this 30.....
x ke haru name nye tu....
mane pergi waktu study aku tyme study week nie??
hancusss~
sabor jer laaa....
2 report & 2 assignment kena settle sbelom 30....?
terrrrbaaeekk punyo lah...
kalo smua nye sonang xpe la jgk kan....
nie soalan mmg sahkena guna akal la nk selesaikan.....
dh xboleh guna otak....haha~
hurmmmmm.....
chaiyokfir (!)
i know you can do it oke.....!
*errr.....bila mase plak aku pakai kacamata....rase nye my mr.right je yg pakai.....hehe...*
haisshh.....x kesah la....
janji sbelom 30 aku dah boleh submit semua kerja tu....
dah xmo pk sal esaimen ke projek ke after 30....
my final exam starting on 4th Jan.....
just 5days left after the submission date.....
please give me strength to face this situation......
ermmmm......rindu awak lah~
*tetiba*
udahler tu fir oiii....
pegi siapkan esaimen tu....!!
xpayah nk on9 sgt laa musim tengkujuh exam nie.....
errr.....suke hati lah...
aku ado belog.......kau ado (?)  =P
hehe....
oke lah....doakan aku utk final exam nanti yerr.....
now aku ade kt umah......
amik mood nk exam sikit....
since last week asyik tringat kt umah......
hurmm...dh smpai umah dk pk nak balik ump lak.....
senget tol la aku nie.... =.="
oke lah....nak sambung buat esaimen fluid plak.....
ade sapenak tolong x???
hehe.....
okbai~

mood : tension study......~

Tuesday, December 20, 2011

thanks my dear (◕‿◕✿)

assalamualaikum...
hurmmmm....terasa diriku betol2 down hari nie...
byk tol benda x kena.....
hati x tenang......kepala berserabut......
tersangatlah x suka ngan perasaan niee.....=(
and does crying is such a good solution huh?
i think so but my mr.right say NO (!)
anyway, just wanna thanks a lot to someone who has inspired me....
he has realized me that there's nothing to be worry because there's ALLAH always be with me......
yes dear.....
HE always be with us....
and also u my dear.....
u always be there when i need u....
thanks for putting my smile back on my face.....
thanks for make me more inspired to face my new life here......
thanks for teaching me when i know nothing about something......
and the most important is
thanks for loving me for who am i not for what am i.....
time is not such a big deal to know either that person really love us or not....
just by their attention to us, we can know that the person is really care about us....
and i have found that person...
that person never give up to make me do not give up in whatever i do......
he cheer me up when i down....
he give me advice when i do something wrong....
he give me love when i'm alone....
he give me strength to face anything happen in my life easily....
he knows there's something wrong with me although i didn't tell him.....
he knows me well like we've know each other for a long time......
yess...terasa yang kami dah kenal lama although it's just almost 2 or 3 month i know him....
hurrmmm.....x payah nak bermat salleh sgt la firah.....
ayat pon dh cam tunggang langgang daa~
anyway, ape2 pon terima kasih banyak-banyak yer my mr.right......

only you can put a smile on my face when i’m sad

../(,")\♥ ♥(".)
.../♥\. = ./█\.
   .._| |_ .  ._| |_ ★

#sorry for my my bad english#
okbai~

Monday, December 19, 2011

taken by him ~♥

assalamualaikum w.b.t.
hurrmmmm.....
taken by him ~ 
errrr.....siapakah (?)
title entry bajet hot jep ea....haha
cukup la skadar aku cakap yang aku sedang bercinta.....
ehhh....bukan bercouple oke....skali lagi aku cakap, bercinta..... ^^
laen eh bercouple ngan bercinta?
laen kottt.....nak tau hape yg laen nye, klik gambor kat bawah oke....
so, dah tau kan ape bezanya.....
kredit to HIM for this info....
mekaseh yer awopp.... 
okbai~


#sayasayangawak#

Sunday, December 18, 2011

dunia kejuruteraanku ~

assalamualaikum....
toink3....... (!)
Easter bunny
afirah in da blogggg......hehe....
poyo lebih jep tajuk entry ni kan.....
muahahaha~
entry ni wujud di kala kestressan melanda....hehe...
last week kami berlima pegi site visit kt Indera Mahkota yg bina terminal bas baru tu.....
ni sume utk subjek Construction Engineering punye pasal laa....
errrr....tersangatlah x ready tyme kitorang pegi tu....
x prepare hape pon....just main redah jep site tuh....
kan da kena tegur dek SO....haha~
macam ni nak jadik engineer (?)
muahahaha.....kena blajor lebih lagi ler cik firah oitt....
ni la terminal bas yang bakal siap next year tuu.....
hebat (?)
yessss!!!
so, dekat la sket aku nak pegi terminal kalo nak balik kampung.....haha....
walaupon xprepare sgt pegi site tp kitorang bersyukurrr sgt3 sbb abg2 pegawai2 kt site semuanya baik jep....
sudi bg tunjuk ajar + terangkan proses construction kt sini.....
terimakasihbanyakbanyak~
Easter bunny
walaupon diexplainkan oleh budak praktikal tp aku salute la kt dy sebab dy bleh tau from starting till the current process of that construction.....
ye laarr....budak praktikal kot...
aku prac dulu pon xde la smpai leh nk explain kt bebudak cenggitu skali...hehe
so, lets the pictures paints a thousand words from u....haha...
aku xtau nak taip hape sbenornye....
sbb aku bukan writer n dats why jgk aku punye belog just taruk gambor jep....
sbb aku ni pemalasss......muahaha.....
xreti sgt derr babtaip-menaip nie.....hehe.....


budakpraktikalyangpoyo =P
ni ler dak firdaus yg bwk kitorang pegi tgk site tu....


tengok lerr ape yg aku tunjuk neeiii..!!
haha~
tengok ape tu miey.....hehe....
siyesly aku xbrape nak reti sangat bace plan....
wink*wink*wink*
sengettt kan??
haha....
kat atas ni ler Project Manager kt site ni....
Encik Amir Hamzah.....
ore kelate.....hehe.... ^^
ni adalah lakonan semata2.....muahahaha~
so, jangan terpedaya okee.... =P
xpayah nk malu sangattt la encik firdaus....
bajet betol laa.....hehe
engineers-to-be......insya-ALLAH... ♥. 

abaikan budak perasan itu......  =.="

reti bace x??
kalo aku la....bleh la sikitbaca menda nie.....hehe....
sikit pon da kire oke la tu.....kan3????


budak yang sedang kelaparan......haha....
dah sarap pon lapor lagi....hadoiii~~



makan2 setelah kepenatan pergi site......haha...
poyo je kan....cam la penat sgt....
tp aku mmg penattt....hehe



dihabiskan dengan rakus oleh tuan punya belog.......haha....
Crazy bunny
oke da abes makan daa.....hehe....
hari tu spatotnye kami kembali ke ump jam 9 malam but on da spot kami ade class malam tu so tpakse rushing la sket....
almost 6.30 pm dh smpai ump....
penat lom ilang lagikkkk da kena pegi class.....
hadoiii...
naseb baik class tu x boring sgt......  =.="
oke udahler tuuu.....
sambung study plak....hehe
kbai~

Sunday, December 4, 2011

open registration @_@

assalamualaikum......
adoiii....
bangun seawal 6.00 a.m. langsung TAK berbaloi.....
tolong la~
asal la ade sistem macam nie eyh....
student nk daftar subjek pon kena tension ke??
bangun pepagi ngan niat nk register subject....
tupxleh & kuar lak camni >>
there is no course/section that is available for you to register
oke TERIMAKASIHBANYAKBANYAK sebab tak bagi sy study kat sini sem depan....  =.="
*sigh*


#moodbenganggilerr#

Saturday, December 3, 2011

sorry seems to be the hardest word !

S.O.R.R.Y.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 “Dan perbuatan kamu bermaaf-maafan (halal-menghalalkan) lebih dekat kepada taqwa”. 
(Surah al-Baqarah, ayat 237)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


brape ramai sgt yg akan say "sorry" dgn setulus hatinya?
susah kott....
mmg rr sonang jor nak cakap "sorry yer" , "saya minta maaf" , "maafkan saya" , bla3......~
sbb sume tu cakap pakai mulut bukan pakai hati....
when someone say sorry it doesn't mean that they really mean it otherwise it comes from their heart as well.....
but did u ever heard that , word of "sorry" boleh buat jantung wanita sihat??
wanita ni lembut jiwanya....seorang yang bertimbang rasa dalam banyak hal....
jiwa aku lembut ke?
TAK kot.....muahahahaha~
hurmm...
bertolak ansur itu juga adalah wanita....
kelembutan juga milik wanita....
itulah yang membuatkan lelaki tertawan....AIISEEH....!
and again its not me....haha
dan wanita juga seorang PEMAAF berbanding lelaki....
is it true (?)
walau macam mana marah pun kita kat seseorang , please , please and please don't forget this 2 miracles word......
it is SORRY and THANK YOU (!)
Cute bunny
perhaps for many people, that word doesn't mean anything to them but did you know that only with an apology to the woman can prolong their life?
*according to scientific studies*
nak sebut "maaf" ni terrsangatlah susah bagi sorang laki kan.....
sbb bagi korang perkataan tu terrsangatlah mahal untuk diungkapkan....  =.="
TETAPI
kajian ada menunjukkan  meminta maaf yang ditujukan kepada wanita boleh meningkatkan kesihatan mereka terutama JANTUNG !
Valentine's hearts
tapi betul atau tidak, tiada salahnya kalo kita minta maaf dan ucap terima kasih kan?
panjang umur ke tak, itu sudah tertulis di Luh Mahfuz...
so, janganlah kedekut sangat nak cakap sorry or thanks tu yerr....
xrugi sikit pon kalo korang ucapkan semua tu....
kalo rase rugi, meh aku bayar sposen setiap kali korang cakap sorry tu...
*just kidding*
oke lah.....
akhir kata ,
melakukan kesilapan itu manusia
memaafkan kesilapan itu kemanusiaan

Friday, December 2, 2011

Hikmah Melihat Muka Orang Yang Kita Sayang Sedang Tidur (◕‿◕✿)

Onigiri Rice balls
melihat orang yang kita sayang pada saat dia tidur.....
renungkan/lihatlah betapa sayangnya kita pada mereka.....

pernahkah anda menatap orang-orang yang anda sayang saat mereka sedang tidur (?)

kalau belum, cubalah sekali saja menatap mereka saat sedang tidur....

saat itu yang tampak adalah ekspresi paling wajar dan paling jujur dari seseorang....
 onigiri
seorang artis yang ketika di panggung begitu cantik dan gemerlap pun akan tampak polos dan jauh berbeza jika ia sedang tidur....

~orang paling kejam di dunia pun jika dia sudah tidur tak akan tampak wajah bengisnya~

perhatikanlah ayah anda saat beliau sedang tidur...
sedarilah, betapa badan yang dulu kuat dan gagah itu kini semakin tua dan lemah, betapa rambut-rambut putih mulai menghiasi kepalanya, betapa kerut merut mulai terpahat di wajahnya....

orang inilah yang tiap hari bekerja keras untuk kesejahteraan kita, anak-anaknya....
orang inilah rela melakukan apa saja asal perut kita kenyang dan pendidikan kita lancar....
 
sekarang , beralihlah....
lihatlah ibu anda....
hmmmm.......kulitnya mulai keriput dan tangan yang dulu halus membelai- belai tubuh bayi kita itu kini kasar kerana menempuhi kehidupan yang mencabar demi kita....
orang inilah yang tiap hari menguruskan keperluan kita....
orang inilah yang paling rajin mengingatkan dan membebeli kita semata- mata kerana rasa kasih dan sayang dan sayangnya, itu sering kita salah ertikan.

cubalah menatap wajah orang-orang yang kita cintai....sayangi itu.....
ayah, ibu, suami, isteri, kakak, adik, anak, sahabat, semuanya....
rasakanlah sensasi yang timbul sesudahnya....
rasakanlah energi cinta yang mengalir perlahan-lahan saat menatap wajah mereka yang terlelap itu....

rasakanlah getaran cinta yang mengalir deras ketika mengingat betapa banyaknya pengorbanan yang telah dilakukan orang-orang itu untuk kebahagiaan anda....
pengorbanan yang kadang-kadang tertutupi oleh salah faham kecil yang entah kenapa selalu saja nampak besar....

secara ajaib Tuhan mengatur agar pengorbanan itu akan tampak lagi melalui wajah-wajah jujur mereka saat sedang tidur....
pengorbanan yang kadang melelahkan serta memenatkan mereka namun enggan mereka ungkapkan....
dan ekspresi wajah ketika tidur pun membantu untuk mengungkap segalanya....
tanpa kata , tanpa suara dia berkata...
"betapa lelahnya..penatnya aku hari ini"
apakah penyebab lelah dan penat itu (?)
untuk siapa dia berpenat lelah (?)
tak lain dan tak bukan......semestinya adalah untuk KITA....

suami yang bekerja keras mencari nafkah, isteri yang bekerja keras mengurus dan mendidik anak, juga rumah....
kakak, adik, anak, dan sahabat yang telah menemani hari-hari suka dan duka bersama kita....
 
resapilah kenangan-kenangan manis dan pahit yang pernah terjadi dengan menatap wajah-wajah mereka....
rasakanlah betapa kebahagiaan dan rasa terharu seketika menerpa jika mengingat itu semua....

bayangkanlah apa yang akan terjadi jika esok mereka "orang-orang terkasih itu" tak lagi membuka matanya, untuk selamanya ... "
 


#copy paste#

^mood : rindu umie ngan ayah..... T___T

My Blog List