Thursday, January 19, 2012

sayabukanbudakbaik

assalamualaikum.....
Allah S.W.T berfirman,
“Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” 
(an-Nur':26)
yess.......sayabukanbudakbaik !
act, aku xtau ape motif aku tulis hadis bagai nie.....
juz wanna say dat i am not the perfect one oke.....
aku tahu sape diri aku dan aku kenal diri aku......
but please , please and please...........
don't judge me by my past because i'm not in my past anymore.......
accept me for who i am because this is me TODAY......
dulu bila fikirkan hadis nie aku slalu cakap , nasib badan ngko la fir kalo nnti ngko punye zauj x baik.....
sbb aku memang betol2 bukan budak baik.......
yess....mungkin itu dulu tapi skrg i'm trying to be budak baik.....
so , does it mean dat i'm a bad person.......?
for me , YES.....
hanya aku dan DIA yang tahu siapa diri aku dulu dan sekarang.......
hurrmmmmm......
hasil daripada pembacaan aku pasal hadis nie , it doesn't mean like what i have think bout it.....
aku xreti nk explain kan mcm mane mksud nye but at least i know what it means....
fine la kalo ngko cakap aku jahat sbb aku ngaku la aku mmg jahat......
so what ?
does it be a big problem for you ?
if yes , sorry to say......
ade aku kesah ?
opkos la x kesah sbb tu ngko punya masalah......bukan aku oke......
dan untuk kamu , saya tau kamu memang lelaki yang baik tapi once again saya nk bgtau yang dulu saya memang bukan orang yang baik mcm apa yang kamu tgk sekarang.......
dats why i've told you again and again dat i'm not a good person.......
seriously NOT oke.....
sbb saya kenal siapa saya dulu dan kamu x kenal siapa saya dulu.....
mengerti ?
but my past is just my memory yg saya dh xnak ingat lg.....
kalau kamu tanya kenapa saya cakap saya ni xbaik , saya just bleh bagi kamu satu senyuman jep sbb saya x mampu nak bagi kamu satu JAWAPAN.....
sorry amat ye awak.....

" lelaki sejati bukannya lelaki yang mempunyai banyak wanita dalam hidupnya tetapi lelaki sejati ialah lelaki yang sekeras²nya menolak banyak wanita dalam hidupnya kerana seorang wanita yang halal untuk dicintai oleh dirinya kelak "
okbai~

0 budak kiut conteng sini:

My Blog List