Thursday, January 5, 2012

right here in my arms

assalamualaikum~
speechless........
aku xtau nak tulis ape tapi trase nak update belog......hehe
hurrmmmmm......
bicara tentang rindu......(?)
ceewaaahhh.......ayat xbleh blah rr..... =P
oke lah.....i admit that i really miss you now......
rindu amat.......


rindu menurut para ulama ialah sesuatu perkara yang berlaku kerana terlalu mencintai seseorang......
kadang2 rindu dibaluti dengan sikap berjaga2........
kadang2 ada juga yang terlalu berlebih-lebihan dalam mengungkapkan kalimah rindu sehingga melangkaui batas yang diletakkan oleh syarak.....


bukanlah semua rindu itu sesuatu yang tidak baik dan menjijikkan kerana rindu yang dihiasi dengan iman dan taqwa akan menatijahkan sesuatu yang terbaik bagi sang perindu......


..RINDU..
merupakan perkara yang berlaku selepas hadirnya cinta.....
maksudnya, bila cinta mekar maka rindu akan hadir secara tidak langsung......
rindu juga adalah merupakan amalan hati yang mana manusia tiada kuasa untuk menghalangnya......

and yesss......dats all true..... =)
jiwang eh??
xpayah nk heran sangat laa.....
tu semua ayat hasil menggoogle jep oke......haha ~
aku xde bakat terpendam la babjiwang nie...... =.="
yaa sudah laaa fir~
xpayah nk jiwang sgt la mlm ni........simpan la rindu kau tu untuk 10 tahun lagi oke...... 
why 10 years (?)
dunno la......minat no. 10 kot......muahaha~
x lah.......xde nye nak minat nombornie........
sngaje taruk no. 10.........hehe~
kamu...........saya rindu.......
abes nak kamu buat ape (?)
xperlu buat pape.........just duk diamkat situ and wait until rindu saya hilang boleh?
tu pon kalo bleh hilang laa...........werrrkkkk..... =P
hurmmmm......tetiba rindu umie....... =(
td sbelom pegi exam tu aku call umie jap.........
mintak restu la........then eheeemmmmm..........
sebak di dada bila umie cakap "buat molek laa prekso tu..."
ayat biasa jer kot tp aku feeling lebih tu apesal eh......hehe.....
nak cakap ngan ayah tapi dy ade kt laman umah......
sedih.......dh abes cakap ngan umie tetiba plak air mata berlinangan........wahahaha.....
*sengal*
x nangis pon oke.......
just sebak + terharu + rindu my umie & ayah.........
then nk hiburkan hati tu , aku call mr. right...........
sngaje kaco dy pepagi buta..........kejam nakal betol.......hehe....
oke la.......
the song below i dedicated to someone that i miss a lot (!)


sun goes down and we are here together
fireflies , glow like a thousand charms
stay with me and you can dream forever
right here in my arms

it's magic when you are here beside me
close your eyes and let me hold you tight
everything that i could ever need
is right here in my arms tonight

suka amat lagu kt atas nie.......
barbie pon barbie la fir oitt....hehe
okbai~

0 budak kiut conteng sini:

My Blog List