Saturday, December 3, 2011

sorry seems to be the hardest word !

S.O.R.R.Y.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 “Dan perbuatan kamu bermaaf-maafan (halal-menghalalkan) lebih dekat kepada taqwa”. 
(Surah al-Baqarah, ayat 237)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


brape ramai sgt yg akan say "sorry" dgn setulus hatinya?
susah kott....
mmg rr sonang jor nak cakap "sorry yer" , "saya minta maaf" , "maafkan saya" , bla3......~
sbb sume tu cakap pakai mulut bukan pakai hati....
when someone say sorry it doesn't mean that they really mean it otherwise it comes from their heart as well.....
but did u ever heard that , word of "sorry" boleh buat jantung wanita sihat??
wanita ni lembut jiwanya....seorang yang bertimbang rasa dalam banyak hal....
jiwa aku lembut ke?
TAK kot.....muahahahaha~
hurmm...
bertolak ansur itu juga adalah wanita....
kelembutan juga milik wanita....
itulah yang membuatkan lelaki tertawan....AIISEEH....!
and again its not me....haha
dan wanita juga seorang PEMAAF berbanding lelaki....
is it true (?)
walau macam mana marah pun kita kat seseorang , please , please and please don't forget this 2 miracles word......
it is SORRY and THANK YOU (!)
Cute bunny
perhaps for many people, that word doesn't mean anything to them but did you know that only with an apology to the woman can prolong their life?
*according to scientific studies*
nak sebut "maaf" ni terrsangatlah susah bagi sorang laki kan.....
sbb bagi korang perkataan tu terrsangatlah mahal untuk diungkapkan....  =.="
TETAPI
kajian ada menunjukkan  meminta maaf yang ditujukan kepada wanita boleh meningkatkan kesihatan mereka terutama JANTUNG !
Valentine's hearts
tapi betul atau tidak, tiada salahnya kalo kita minta maaf dan ucap terima kasih kan?
panjang umur ke tak, itu sudah tertulis di Luh Mahfuz...
so, janganlah kedekut sangat nak cakap sorry or thanks tu yerr....
xrugi sikit pon kalo korang ucapkan semua tu....
kalo rase rugi, meh aku bayar sposen setiap kali korang cakap sorry tu...
*just kidding*
oke lah.....
akhir kata ,
melakukan kesilapan itu manusia
memaafkan kesilapan itu kemanusiaan

0 budak kiut conteng sini:

My Blog List