Tuesday, May 31, 2011

anak GAYONG

------------------------------------------------
Dengan Bismillah mula dikata,
Mengingati kebesaran Allah yang mulia,
Kerana wajib telah ternyata,
Segala perbuatan mahulah diserta.
Seni Gayong payung pusaka,
Naungan aneka hikmat mulia,
Rahsia tersimpan di purbakala,
Ilham menyusul zahir semula.
Niatnya bersih baunya suci,
Berseru kepada putera dan puteri,
Agama yang mulia dijunjung tinggi,
Belalah bangsa, adat dan negeri.
Gayong bercantum bersatu padu,
Mengingat junjungan empunya seru,
Sama sendiri bantu membantu,
Selamat sejahtera hajat dituju.
------------------------------------------------

haa....nie la lagu Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia @ PSSGM kalo korang nk thu.....huhu....
aQ nie anak gayong tp skrg da x aktif daa....
hjat di hti ni mmg nk still blaja silat ni tp da xthu nk blaja ktne...
kt kuala berang ni ade ke jurulatih gayong...???
kalo kt pasir puteh lak jurulatih aQ sume da separate...
ye la...masingde kja sndri an....
*pdhal aQ ni sdikit malas nk pegi training....hihihi....*
korang pena x dngr lagu gayong??
best tau....
1st tyme aQ dgr lagu ni mase form3 dlu...
mase tu la 1st tyme aQ join silat nie....
best yg teramat blaja silat ni....hehe...
kalo korang nk dgr lagu ni, korang klik je kt link kt bawah ni...
sbnrnyer aQ mmg nk letak je video dr YOUTUBE kt cni....
tp kalo da dlm blog aQ ni da de lagu AISHITERU...
cmne korang nk dgr an lagu ni...hehe....
so stakat ni je lah entry aQ psl silat seni gayong ni....
korang doakanlah yer moga aQ dpt smbung blaja silat ni smpai level plg tgi...hehe....
*ni salah satu impian aQ ni tau*

0 budak kiut conteng sini:

My Blog List